Начало / България / „Alo Boo Safari/ Хайде на сафари” с премиера в Бургас

„Alo Boo Safari/ Хайде на сафари” с премиера в Бургас

„Alo Boo Safari/ Хайде на сафари” – петата книга на Максим Минчев, генерален директор на БТА, ще бъде представена в книжарницата на „Хеликон” в Бургас на 12 октомври, петък, от 18 ч.

Alo Boo Safari,  което в превод от масайски означава „Хайде на сафари“е първата книга  от поредицата с червен печат „Пътешествия с Максим”. Под тази рубрика тепърва предстои да излизат истории от различни точки на света. Журналистът е решил да описва не само забележителностите, които посещава, но и любопитните истории, случващи се, докато пътува с приятели.
Африканското сафари на Максим Минчев и неговите спътници е изпълнено с десетки забавни истории, от Кения, Танзания и Занзибар и придружени от 154 цветни илюстрации.

Ето и какво казва авторът за книгата си „Alo Boo Safari/ Хайде на сафари”:
„Искам хората, които не познават този континент, да се замислят за това, че много близко до нас има едни бедни хора, в постоянна борба с тежката природа. Те живеят по-кратко от нас. В същото време го правят с достойнство, много честно. Обикновените африканци са много наивни и симпатични хора. Когато човек общува с тях, разбира че те са по-добри от нас в някои отношения. Това е едно от посланията към читателите.
Книгата ми е малко по-различна от предишните. Разказва за моите пътувания в Кения, Танзания и Занзибар, за срещите ми с хората, както и с богатия животински свят. Мъча се да направя някои изводи, дано те да са се получили, затова как ние непознавайки Африка, трябва да търсим положителните неща, които срещнах там. Книгите трябва да представят едно такова трето измерение, в което човек може да си представя нещата, а това изисква повече съпричастие”.

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. Завършил журналистика в Лвов, Украйна, педагогика във ВА „Г.С. Раковски“ и е бил стипендиант на НАТО в Брюксел. Владее руски и английски. От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, член е и на УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност. Членува в Съюза на българските журналисти, в Международната организация на журналистите, в Съюза на българските писатели.
Работил е като заместник-главен редактор в програма „Христо Ботев“ на БНР, като редактор и водещ в радио „Свободна Европа“, както и като редактор в различни вестници и списания – сп. „Български войн“, вестниците „Народна младеж“, „Диалог“, „Темпо“.
Бил е ръководител на Пресцентъра по посрещането на папа Йоан -Павел Втори в България през май 2002 г.; срещал се е с папа Йоан-Павел Втори 4 пъти и е получил медал от него. Бил е пресаташе на Инициативния комитет за посещението на президента Клинтън в България.
От 2003 г. е генерален директор на БТА.

Книги от Максим Минчев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …