Начало / Свят / Писател обяви награда от 3000 евро за изгубения си дневник

Писател обяви награда от 3000 евро за изгубения си дневник

Германският писател Мартин Валзер (85) обяви награда от 3000 евро за този, който намери изгубения му дневник, съобщи “Ди пресе”. Тя ще бъде платена от издателство Rowohlt.

Авторът пътувал наскоро от Инсбрук за Фридрихсхафен и забравил тетрадката на седалката във влака. За нещастие тя не е надписана, липсва и адрес, казва Валзер и обяснява, че не може да пътува без да пише.

Писателят страда силно за изгубения си дневник, според медиите откакто това се случило, не можел да мисли за нищо друго. Тетрадката съдържа близо 200 страници ръкопис на бъдещ роман. Вътре са събрани и впечатленията му от пътешествията му през последната година в Чикаго, Лондон, Париж, Копенхаген, Хелзинки, Брюксел и Люксембург. Валзер се пита дали някой не би злоупотребил с ръкописа му, като го издаде от свое име и дори предположи какво заглавие е възможно да сложи – “Пленникът”, “Инсценирането” или “Любов без секс и секс без любов”.

Мартин Валзер е един от най-известните и най-спорни германски писатели. Той има обемно творчество, но критиката винаги е оспорвала книгите му, независимо че е носител на множество престижни награди. Няколко от най-известните му книги са издадени на български език – “Бракове във Филипсбург”, “Душевни терзания”, “Бягащият кон”, “Къщата с лебеда”, “Бликащият извор”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

the-little-girl-3045364_1920

Книжките с герои са по-полезни за децата

Локомотиви или говорещи предмети по-скоро ги разсейват Изследването е проведено в Университета на Флорида, като …