На фокус
Начало / Свят / Дейвид Съчет ще пише книга за Еркюл Поаро

Дейвид Съчет ще пише книга за Еркюл Поаро

Дейвид Съчет, актьорът, който близо 25 години играе ролята на Еркюл Поаро, ще пише книга за персонажа, съобщи thebookseller.com. Книгата ще се казва „Poirot and Me” и ще бъде публикувана от „Headline” през есента на следващата година.

Съчет играе известния герой от криминалните книги на Агата Кристи от 1989 г. включително. Снимал се е в над 65 филма за популярния детектив. Предстоят да бъдат заснети последните 5 епизода по романите, отново със Съчет в главната роля. Това ще означава, че той ще е адаптирал на телевизионния екран цялото творчество на Агата Кристи, свързано с Поаро.

Именно Съчет е актьорът, влязъл най-успешно в ролята на легендарния детектив. Поаро е бил пресъздаван многократно за малкия и големия екран от актьори като Албърт Фини, Питър Устинов, Иън Холм, Тони Рандъл, Алфред Молина.

„Много сме развълнувани, че ще публикуваме тази книга, която е революционна за телевизионното издаване. Вместо гледна точка отвън, имаме актьора, който лично изпълнява ролята на персонаж, превърнал се в икона”, коментират от издателството.

Дейвид Съчет е британски актьор, роден през 1946 г. Най-известен е с ролята си на Еркюл Поаро, но е играл и в близо 80 други продукции в телевизията, киното и театъра. Израства в семейство на литовски евреи. Женен е за колежката си Шийла Ферис от 1976 г.

Книги от Агата Кристи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …