Начало / България / Библиотеката в Търговище организира изложба във Фейсбук за Деня на усмивката

Библиотеката в Търговище организира изложба във Фейсбук за Деня на усмивката

По повод Световния ден на усмивката – 5 октомври, регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище организира виртуална фотоизложба, съобщи „Дарик”. Инициативата се организира за първи път тази година – темата на изложбата от снимки е „ Човекът тя привързва към човека…“.

Във Фейсбук страницата на Регионалната библиотека в Търговище се събират снимки на усмихнати лица, които ще станат част от виртуалната изложба. Снимайте усмивки от реалния живот и ги изпратете, приканват библиотечните работници.

Със снимка може да се включи всеки, желаещ да покаже своята усмивка, тази на приятел, съученик, роднина или дори… домашен любимец. Събирането и публикуването на фотосите ще продължи около месец, уточняват организаторите.

Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 година. Вече 13 години всеки първи петък на октомври се отбелязва Световният ден на усмивката. В негова запазена марка се е превърнало усмихнато жълто лице. Основател на празника и автор на символа е американският график Харви Бол.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …