Начало / Автори / Писатели говорят срещу агресията между децата

Писатели говорят срещу агресията между децата

Октомври е официално е обявен за месец срещу тормоза и агресията между децата. Както е известно малтретирането на едни деца от други в училищата, защото са по-различни и по-затворени, е широко разпространен проблем в цял свят. Мултимедийната компания „Open Road Media” засне клип, публикуван в huffingtonpost.com, в който американски писатели се изказват по този въпрос. Ето какво споделиха авторите:

Дийн Кунц: „Сблъсках се с този проблем, когато дете на 13 или 14 години ми написа писмо. Започна с книги, но после продължи с агресията и тормоза, който му налагат в училище. Отговорих му, че имам голям житейски опит. Гледаш подобни хора и си мислиш, че ще управляват света, но не се получава така. Те си мислят, че с подобно поведение ще успеят навсякъде. Напротив, деца като теб имат по-добър живот. Те си мислят, че ще пробият със сила. Няма да стане”.

Питър Лерангис: „Аз бях подложен на такова нещо. Като дете много нощи плаках.Получавах най-различни съвети, като най-често – да отвърна на удара? И аз се чудех как, по дяволите, да го направя. В един момент разбрах. Повече не отстъпвах, а отговарях на всички, което ми казваха. На всички подигравки, аз имах отговор, който ги изпращаше обратно. Атакувах с думи. Не можех да повярвам”.

Патриша Маклаклан: „Децата, в повечето случаи, не го правят умишлено. Те се нуждаят от помощ. Трябва да се обърнат към някой, на когото вярват”.

Бети Грийн: „Преди много години едно момче беше убито. Само защото беше гей и имаше гей партньор. Това е проблемът с агресията срещу различните, разгърнат в пълна степен”.

Логан Левкоф: „Когато бях ученичка, нетолерантността беше издигната в култ. Затова и аз реших да не бъда толерантна – да не толерирам расизма, хомофобията и подобни неща. Истината е, че в ежедневния ни речник има безброй фрази като „това е гейско” например. Те съдържат омраза, а ние дори не го осъзнаваме”.

Клипът може да видите тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (9 май – 15 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Божият ген от Людмила Филипова …