Начало / Автори / Писатели говорят срещу агресията между децата

Писатели говорят срещу агресията между децата

Октомври е официално е обявен за месец срещу тормоза и агресията между децата. Както е известно малтретирането на едни деца от други в училищата, защото са по-различни и по-затворени, е широко разпространен проблем в цял свят. Мултимедийната компания „Open Road Media” засне клип, публикуван в huffingtonpost.com, в който американски писатели се изказват по този въпрос. Ето какво споделиха авторите:

Дийн Кунц: „Сблъсках се с този проблем, когато дете на 13 или 14 години ми написа писмо. Започна с книги, но после продължи с агресията и тормоза, който му налагат в училище. Отговорих му, че имам голям житейски опит. Гледаш подобни хора и си мислиш, че ще управляват света, но не се получава така. Те си мислят, че с подобно поведение ще успеят навсякъде. Напротив, деца като теб имат по-добър живот. Те си мислят, че ще пробият със сила. Няма да стане”.

Питър Лерангис: „Аз бях подложен на такова нещо. Като дете много нощи плаках.Получавах най-различни съвети, като най-често – да отвърна на удара? И аз се чудех как, по дяволите, да го направя. В един момент разбрах. Повече не отстъпвах, а отговарях на всички, което ми казваха. На всички подигравки, аз имах отговор, който ги изпращаше обратно. Атакувах с думи. Не можех да повярвам”.

Патриша Маклаклан: „Децата, в повечето случаи, не го правят умишлено. Те се нуждаят от помощ. Трябва да се обърнат към някой, на когото вярват”.

Бети Грийн: „Преди много години едно момче беше убито. Само защото беше гей и имаше гей партньор. Това е проблемът с агресията срещу различните, разгърнат в пълна степен”.

Логан Левкоф: „Когато бях ученичка, нетолерантността беше издигната в култ. Затова и аз реших да не бъда толерантна – да не толерирам расизма, хомофобията и подобни неща. Истината е, че в ежедневния ни речник има безброй фрази като „това е гейско” например. Те съдържат омраза, а ние дори не го осъзнаваме”.

Клипът може да видите тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

two cats lying on sofa with book at home

Котки в служба на книгата

Звучи като в хубава книга – да влезеш в някоя книжарница или библиотека, а там …