Начало / Свят / Филип Пулман преработи приказки на братя Грим

Филип Пулман преработи приказки на братя Грим

Излезе книга от Филип Пулман, в който той е преработил приказки на братя Грим, съобщи британският „Телеграф”. Творбата е със заглавие „Grimm Tales: For Young and Old” и вече е на пазара. В над 400 страници известният писател избира своите 50 любими приказки от братята Грим и ги преразказва в по-съвременен вариант.

Сред избраните са класики като „Рапунцел”, „Пепеляшка” и „Снежанка”, както и не толкова познати произведения като „Смъртта кръстник”, „Железният Ханс”и „The Three Snake Leaves”. Освен това, Пулман включва предисторията на приказките и собствен анализ защо те „стареят” толкова добре и вече са неделима част от нашата култура.

„Аз се радавах на тези приказки като дете. Децата продължават да им се радват и днес. Аз също още ги харесвам, но възрастните можем да ги погледнем от друга перспектива”, коментира Пулман.

Филип Пулман е английски писател, роден през 1946 г. Най-известен е с трилогията си „Тъмните му материи”, която е преведена и на български език. Носител е на медала „Карнеги“ за детска художествена проза във Великобритания през 1995 г.

Книги от Филип Пулман тук

Прочетете още

215173_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (11 февруари – 17 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Живот в скалите от Мария Лалева /за 19-и път в класацията/ 2. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *