Начало / Свят / Филип Пулман преработи приказки на братя Грим

Филип Пулман преработи приказки на братя Грим

Излезе книга от Филип Пулман, в който той е преработил приказки на братя Грим, съобщи британският „Телеграф”. Творбата е със заглавие „Grimm Tales: For Young and Old” и вече е на пазара. В над 400 страници известният писател избира своите 50 любими приказки от братята Грим и ги преразказва в по-съвременен вариант.

Сред избраните са класики като „Рапунцел”, „Пепеляшка” и „Снежанка”, както и не толкова познати произведения като „Смъртта кръстник”, „Железният Ханс”и „The Three Snake Leaves”. Освен това, Пулман включва предисторията на приказките и собствен анализ защо те „стареят” толкова добре и вече са неделима част от нашата култура.

„Аз се радавах на тези приказки като дете. Децата продължават да им се радват и днес. Аз също още ги харесвам, но възрастните можем да ги погледнем от друга перспектива”, коментира Пулман.

Филип Пулман е английски писател, роден през 1946 г. Най-известен е с трилогията си „Тъмните му материи”, която е преведена и на български език. Носител е на медала „Карнеги“ за детска художествена проза във Великобритания през 1995 г.

Книги от Филип Пулман тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …