Начало / България / Национална конференция „Библиотеката 4U – четенето и младите“ хора във Варна

Национална конференция „Библиотеката 4U – четенето и младите“ хора във Варна

Национална конференция „Библиотеката 4U – четенето и младите хора” ще се състои днес и утре във Варна. Представители на различни институции, работещи с деца и младежи от цялата страна, ще споделят опита си и ще имат възможност да се включат в дискусии, съобщи „Дарик, цитирайки  Регионалната библиотека „П. Славейков“.

В рамките на конференцията специален гост ще бъде проф. д-р Керстин Келер-Лойбл от Висшето училище по техника, икономика и култура в Лайпциг, Германия. Тя ще представи актуалните резултати от новото си проучване, което показва как младежите възприемат библиотеката и какъв е имиджът на библиотеките в Германия днес, ще анализира желанията и представите на юношите по отношение на библиотеките като медийни и социални центрове и техните изисквания към видовете услуги, предлагани в тях.

На 4 октомври в следобедните часове под ръководството на проф. д-р Келер-Лойбл ще се проведе творческо ателие, където участниците ще разработят идеи за изграждането и оборудването на модерна младежка библиотека.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …