Начало / България / Калин Терзийски представя „Ура! Най-после и онемях!“ във Велико Търново

Калин Терзийски представя „Ура! Най-после и онемях!“ във Велико Търново

Във Велико Търново за първи път в рамките на Минифестивала за съвременно изкуство „Старата поща“ ще бъде представена биографичната книга на Рангел Вълчанов „Ура! Най-после и онемях!“, съобщи dariknews.bg. Това е втората книга на режисьора след „Всички ще умрем, а сега наздраве“ (2010 г.), излязла от печат в началото на това лято. Книгата е артистичен галоп – равносметка през живота на талантливия режисьор, пълен със спомени от младостта, с уникални признания и рецепти от кухнята на кинотворчеството му, с горчиви и весели опити за философски обобщения. Книгата ще бъде представена от Калин Терзийски – не само психиатър-писател, но и запален почитател на режисьора.

Представянето е днес, от 18 ч. Освен с премиерата на книгата фестивалът ще бъде закрит и с филма „Пътешествие между два филма“  –  45-минутен портрет на режисьора на „Лачените обувки на незнайния войн“. Лентата е на Коста Биков, а филмът е носител на „Златен витяз“ (Русия) и „Златен ритон“ за документален филм за 1998 г.

Минифестивалът на съвременното изкуство „Старата поща“ се организира от Арт група „Дупини“ с подкрепата на Община Велико Търново. В продължение на месец в сградата на старата телеграфо-пощенска палата на Самоводската чаршия се проведоха поредица от артистични събития – детски уъркшоп, изложба от фонда на сдружение „Дупини“, акция „Комуникации“ с участието на 15 творци от страната и чужбина, проект „Майстор, чирак, калфа“ със студенти от факултет „Изобразително изкуство“ на ВТУ, дебати за културни политики и за проекта „Бронзовата къща“ на скулптура Пламен Деянов, презентации на арт форуми и др.

Книгите на Рангел Вълчанов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226667_b

Забравен шедьовър

Людмила Еленкова, радио „Хеликон“ Има хиляди причини, заради които си струва да бъде препрочитан романът …

Един коментар

  1. Чечек ще изполва всички средства в борбата за любовта, но в определен момен ще осъзне, в какво се превръща и ще се спре. Ще бъде отрицателен образ за някакъв период от време.