Начало / Свят / Последното произведение на Рей Бредбъри беше публикувано

Последното произведение на Рей Бредбъри беше публикувано

Последното произведение на автора на „451 градуса по Фаренхайт” –  Рей Бредбъри, беше публикувано, съобщи huffingtonpost.com. То се нарича „The Book And The Butterfly” (Книгата и пеперудата) и излезе в годишната антология „The Best American Nonrequired Reading 2012”.

Историята е за млад човек, който си взима по 10 книги от библиотеката всяка седмица. Библиотекарят не вярва, че той може да ги изчете всички и дори се опитва да го спре да взима толкова много, но главният герой се влюбва в книгите все повече и повече. Нищо не може да го спре да чете. В профила си в „Туитър” официалният биограф на Бредбъри, Сам Уелър, написа, че писателят му е диктувал творбата този април и със сигурност тя е неговата последна. Припомняме, че Рей Бредбъри почина през юни тази година.

„The Best American Nonrequired Reading 2012” е колекция, която е избирана от учениците в гимназиите в Калифорния и Мичиган. Те избират най-добрата „незадължителна” художествена и нехудожествена проза. Избраните от тях произведения минават през специален редакторски отдел, който избира около 20 от тях и ги публикува в антология, която излиза всяка година.

Свързани заглавия
Рей Бредбъри: Останах си 12-годишно момче
Рей Бредбъри е бил разследван за симпатизиране на комунизма
Съвети за писане от майсторите

Книги от Рей Бредбъри тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …