Начало / Свят / Последното произведение на Рей Бредбъри беше публикувано

Последното произведение на Рей Бредбъри беше публикувано

Последното произведение на автора на „451 градуса по Фаренхайт” –  Рей Бредбъри, беше публикувано, съобщи huffingtonpost.com. То се нарича „The Book And The Butterfly” (Книгата и пеперудата) и излезе в годишната антология „The Best American Nonrequired Reading 2012”.

Историята е за млад човек, който си взима по 10 книги от библиотеката всяка седмица. Библиотекарят не вярва, че той може да ги изчете всички и дори се опитва да го спре да взима толкова много, но главният герой се влюбва в книгите все повече и повече. Нищо не може да го спре да чете. В профила си в „Туитър” официалният биограф на Бредбъри, Сам Уелър, написа, че писателят му е диктувал творбата този април и със сигурност тя е неговата последна. Припомняме, че Рей Бредбъри почина през юни тази година.

„The Best American Nonrequired Reading 2012” е колекция, която е избирана от учениците в гимназиите в Калифорния и Мичиган. Те избират най-добрата „незадължителна” художествена и нехудожествена проза. Избраните от тях произведения минават през специален редакторски отдел, който избира около 20 от тях и ги публикува в антология, която излиза всяка година.

Свързани заглавия
Рей Бредбъри: Останах си 12-годишно момче
Рей Бредбъри е бил разследван за симпатизиране на комунизма
Съвети за писане от майсторите

Книги от Рей Бредбъри тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …