Начало / България / Община Бургас обяви конкурс за лого за кандидатурата си за Европейска културна столица

Община Бургас обяви конкурс за лого за кандидатурата си за Европейска културна столица

Община Бургас обяви конкурс за изработване на лого на кампанията „Бургас – Кандидат за Европейска столица на културата 2019“, съобщи focus-news.net.  Логото ще бъде използвано като символ на всички инициативи, свързани с подготовката на кандидатурата на Бургас, подкрепена от общините Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Средец, Созопол, Сунгурларе и Царево. Логото следва да интерпретира автентичния смисъл на концепцията за Европейска културна столица, като едновременно с това отразява спецификата на духа и културата на Бургас и региона.

Срокът за подаване на предложенията е до 31 октомври 2012 г., като те трябва да бъдат изпратени по ел. поща – на media@burgas.bg или да бъдат предоставени на електронен носител в Пресцентъра на Община Бургас на ул. „Александровска“ 26, ет. I.

Оценяването и класирането ще се извърши на два етапа – на първия постъпилите предложения ще бъдат оценени от международно експертно жури, в което ще вземат участие графични дизайнери, художник, представител на НПО сектора, представители на общините от област Бургас. След като журито оцени и класира предложенията, най-добрите ще бъдат обявени за гласуване от публиката, чийто глас ще е решаващ. В навечерието на празника на Бургас – Никулден ще бъде обявено логото-победител и ще бъде открита изложба, на която ще бъдат представени всички постъпили предложения.
Подробности за условията на конкурса са публикувани на сайта на Община Бургас, раздел „Култура“, „Фестивали, конкурси, концерти и изложби“: http://www.burgas.bg/bg/info/index/717

Община Бургас обяви своята кандидатура за Европейска столица на културата през 2008 година. През месец май 2012 г. кметовете на тринадесетте общини от област Бургас подписаха Меморандум за партньорство, с който заявиха готовността си да подкрепят кандидатурата на Бургас като регион с водеща роля на Община Бургас. В най-скоро време предстои учредяване на Асоциация за развитие на културата на Бургас, която ще координира цялостната кампания по подготовката на кандидатурата.

Инициативата „Европейска столица на културата“ датира от 1985 година. Оттогава до днес повече от 40 града са били „културни столици“. Освен престиж, титлата подпомага развитието на градовете чрез обогатяване на културния им живот и сближаване на европейските народи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20-Figure11-1

Предизвестена ли е войната в Украйна – пророчеството на Езекиил

Васил Лазаров Библейските пророчества нямат нищо общо с разнообразните човешки предсказания, свързани с езичеството и …