Начало / Свят / Папа Бенедикт XVI пише книга за детството на Исус Христос

Папа Бенедикт XVI пише книга за детството на Исус Христос

Ватиканската издателска къща „Lev” и италианското издателство „Rizzoli” подписаха споразумение за публикуването на книгата на папа Бенедикт XVI, посветена на детството на Исус Христос, съобщи evangelskivestnik.net. Според Ватиканската библиотека издателската къща на Ватикана е възложила на „Rizzoli” световните продажби на правата върху книгата.

В италианските книжарници новата книга на светия отец ще се появи около рождествените празници и ще бъде представена като съвместно издание на „Lev” и „Rizzoli”. Освен на италиански език книгата ще излизи и на немски. В същото време рафтовете на книжарниците ще бъдат запълнени с преводи на книги на Бенедикт XVI и на други, широкоразпространени езици. „Окончателното заглавие на книгата все още не е официално обявено”, посочват от Ватиканската библиотека.

Йозеф Ратцингер е съсредоточил своите научни изследвания и цялата си дейност върху това, да приближи читателите до „личността и посланието на Исус”. Последните книги на Бенедикт XVI са трилогиите „Исус от Назарет” (Rizzoli, 2007) и „Исус от Назарет. От входа в Ерусалим до Възкресение” (Lev, 2011).

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …