Начало / Детективът Хамет отново изненадва

Детективът Хамет отново изненадва

Откриха 15 непубликувани разкази от автора на „Малтийският сокол“

 


Непубликувани разкази на Дашиъл Хамет, приеман като един от основоположниците на класическия детективски роман, скоро ще бъдат достояние на американските почитатели на твърдото криминале. Хамет е известен най-вече с романа си „Малтийският сокол”, който е филмиран през 1941 г. с Хъмфри Богарт в главната роля.

Андрю Гъли, редактор и литературен изследовател, е открил 15 неизвестни творби в архивите на „Хари Рансъм център” в университета в Остин, Тексас. Той ще пусне един от тях в специализираното списание за криминална литература „The Strand” в края на февруари. Плановете на Гъли са да издаде разказите в книга.
„Има много, много добри парчета сред тях. Някои от тях са класическият Хамет и се вписват в стила, който познаваме, но другите са много” казва Гъли. Публикуването на непознатия Хамет е част от серията „бомби”, които „The Strand” хвърли на книжния пазар. През последните години списанието отпечата неизвестни творби на Греъм Грийн, Марк Твен и Агата Кристи.
Новината се посреща с възторг от изследователите на криминалната литература, защото им дава възможност да се учат непосредствено от Хамет, смятан от мнозина за гений. „Алена жътва”, където главен герой е анонимен детектив от агенция „Континентал”, влиза в списъка на „Тайм” за 100-те най-добри романа, писани на английски.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

manga-one-piece_43

Най-дългата книга на света се разпродаде за броени дни

Лимитираното издание намери купувачи въпреки обема си Комиксът One Piece наброява общо 21 450 стр. По …