Начало / България / Многоезична кръстословица и диалози на 10 различни езика на Европейския ден на езиците 2012

Многоезична кръстословица и диалози на 10 различни езика на Европейския ден на езиците 2012

На 30 септември, неделя, от 11 до 17 ч пред Народния театър „Иван Вазов” посетители ще могат да научат любимите си думи на някои чужд език, ще разгадават многоезични ребуси, ще попълват диалози на 10 езика и ще ги произнасят на сцената. Водещ на програмата ще бъде известната актриса Мая Бежанска.

В инициативата по отбелязването на  Европейския ден на езиците 14 културни институции  ще демонстрират богатството на европейските езици с интересна програма на оригинални и забавни езикови предизвикателства – на английски, гръцки, испански, италиански, немски, полски, руски, унгарски, френски и чешки. А за полиглотите ще има специална задача — многоезичен превод на крилата фраза за езиците. За най-добрите ще има много награди, които ще бъдат раздавани на всеки час от 12 до 17 ч.

Европейският ден на езиците се организира за трети път в България от Мрежата на културните институти в Европейския съюз (ЕUNIC), заедно със своите партньори от Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия, Руския културно-информационен център и Центъра за развитие на човешките ресурси.

Европейският ден на езиците се провежда с подкрепата на Столична община и Министерство на образованието, младежка и науката и с медийното партньорство на Българското национално радио.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230583_b

Майсторски роман за пагубната сила на неосъществените желания

Патриша Хайсмит се превръща в истинско явление на световната литературна сцена. Още първият ѝ роман …