Начало / Свят / Артър Конан Дойл преди Шерлок Холмс

Артър Конан Дойл преди Шерлок Холмс

Артър Конан Дойл е създал един от най-известните персонажи в световната литература – този на Шерлок Холмс. Нова книга обаче ще разкаже за старта на неговото творчество, преди на сцената да излезе култовият детектив, съобщи huffingtonpost.com. „Dangerous Work’: Diary of an Arctic Adventurе” е дело на Джон Леленбърг и Даниъл Сташауър и излиза на 1 октомври.

Творбата е базирана на дневник на писателя, публикуван по-рано тази година от Британската национална библиотека. В него Дойл се фокусира сериозно върху времето, прекарано на китоловния кораб „Хоуп” през 1880 г. Авторът пише, че се е качил на борда като„разпилян младеж”, а е слязъл като „израснал мъж”.

Артър Конан Дойл е британски писател, роден през 1859 г. Най-известен е с персонажа си Шерлок Холмс. Преди да се захване с писане е бил лекар, а също така е участвал и в експедиция на китоловен кораб. Много негови книги са преведени на български. Освен доста за Холмс, достъпни са „Баскервилското куче”, „Етюд в червено”, „Изгубеният свят”, „Призрак по избор” и други.
Дойл умира 1930 г.

Свързани заглавия
Студентски дневник на Артър Конан Дойл ще бъде публикуван

Книги от Конан Дойл тук

Прочетете още

217974_b

Алиса събра заедно Либико Марайа и Светлана Комогорова-Комата

Издателство „Миранда“ пусна на пазара невероятните приключения на „Алиса  в Страната на чудесата“ във вида …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *