Начало / Свят / Станаха ясни номинираните за наградата „Roald Dahl Funny Prize”

Станаха ясни номинираните за наградата „Roald Dahl Funny Prize”

Станаха ясни номинираните за наградата „Roald Dahl Funny Prize”, съобщи британският „Индипендънт”. Призът, носещ името на известния детски класик, се дава в две категории – деца до 6 години и между 7 и 14 години. Победителите ще бъдат обявени на 6 ноември и ще получат по 2 500 паунда.

Номинираните в категорията за най-малките читатели са Саймън Пъток с „The Baby that Roared”, Джони Дъдъл с „The Pirates Next Door”, Ана Кемп с „The Worst Princess”, Ребека Патерсън с „My Big Shouting Day”, Крис Нотън с „Oh No, George!” и Оливър Джефърс с „Stuck”.

Сред номинираните в категория за деца между 7 и 14 години изпъкват имената на Франк Котрел Бойс и комедианта Дейвид Уилямс, които бяха сред сценаристите на откриващата церемония на Олимпиадата в Лондон това лято. Бойс е избран с „Chitty Chitty Bang Bang: Flies Again” – продължението на детска творба от Иън Флеминг, писана преди 50 години. Уилямс, който е в списъка за трети път през последните пет години, е представен с произведението си „Gangsta Granny”.

Останалите номинирани в категорията са Джейми Томсън с „Dark Lord: Teenage Years”, Джош Лейси с „The Dragonsitter”, Филип Рийв с „Goblins” и Марк Лаури с „Socks are Not Enough”.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …