Начало / България / Сборникът „Павликени, градът, в който сме родени“ беше представен в читалище „Братство“

Сборникът „Павликени, градът, в който сме родени“ беше представен в читалище „Братство“

Петранка Новосад представи книгата си „Павликени, градът, в който сме родени“ и авторска  изложба в залите на Народно читалище „Братство“ в родния си град, съобщи dariknews.bg.

Премиерата беше  част от културната програма за есенния панаир на Павликени и събра дейци на културата и приятели на семейство Новосад, както и част от героите на книгата. Някои от тях дойдоха от далечен Торонто.

„Описаното в томчето се доближава до краеведската работа, като показва пред всички нас онези павликенци, които са допринесли за духовното и материално издигане на вашия град“, заяви проф. Радослав Радев от ВТУ , който представи книгата и авторката.

В книгата са представени съдбите на 47 известни личности, сред които големия оперен певец Никола Гюзелев, Димитър Димитров-Факира Мити, баща на легендарния Емил Димитров, известния художник проф. Спиридон Борисов, акад. Никола Касабов – учен от световен мащаб и специалист по компютърни науки, проф. Ганчо Вачков, който преподава в Япония, както и, разбира се, животът и биографиите на фамилия Новосад.

„Павликени, градът, в който сме родени“ е втората книга на Петранка Новосад. През 2004 г. тя публикува „Сага за Чеха”.

Фото: diplomatic-bg.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

tokyo-haruki-murakami-library-to-open-at-waseda-university-in-2021-219581

Библиотека на Харуки Мураками отваря врати в Токио

Вече се приемат резервации онлайн Библиотеката намира подслон в Университета Васеда, като официалното ѝ название …