Начало / Любопитно / 10 поредици за деца, които заслужават продължение

10 поредици за деца, които заслужават продължение

Някои детски произведения са любими на поколения наред. Понякога обаче се чудим какво се случва с героите по-нататък. Порталът flavorwire.com представя 10 класически поредици за деца, чието продължение би предизвикало голям интерес.

1. „My Father’s Dragon” от Рут Стайлс Ганет. Любима фантастика на много деца. Дете спасява малък дракон. Какво ли се случва с тях по-нататък?

2. „Маделин” от Лудвиг Бемелманс.Никога не ни бяха достатъчни приключенията на Маделин и нейните приятели. Интересно е да се разбере какво се е случило с нея, след като е пораснала например.

3. „Frog and Toad” от Арнолд Лобел. Двете жаби винаги са предизвиквали интерес. Макар поредицата да вдъхнови мюзикъл на „Бродуей”, бихме искали да видим по-цялостно какво се случва с главните герои.

4. „Мечо Пух” от А. А. Милн. Може би най-любимата детска поредица. Тя де факто беше продължена. „Return to the Hundred Acre Wood” излезе през 2009 г. Историите за Пух обаче могат да продължат вечно.

5. „Mrs. Piggle Wiggle” от Бети Макдоналд. Любима серия за непослушни деца. Освен това е илюстрирана от незабравимия Морис Сендак.

6. „Доктор Дулитъл” от Хю Лофтинг. Прекрасна приказка. Освен това, съвременните деца не трябва да си представят единствено Еди Мърфи, когато чуят това заглавие.

7. „Moomin” от Туве Янсон. Едни от най-странните детски истории. Не е ясно дали ще окаже същото въздействие десетилетия по-късно, но може би си заслужава да се опита.

8. „The Chronicles of Prydain” от Лойд Александър. Тази поредица е за по-големи деца. Базирана на уелската митология и изключително интересна.

9. „Малка къща в прерията” от Лора Уайлдър. Не се знае дали би се харесала на децата сега, дали е възможно да се припознаят в героите. През 70-те години на ХХ век обаче беше изключителен хит. Заслужава си да се опита.

10. „Пипи Дългото чорапче”. Крайно време е някой веднъж завинаги да докаже, че Пипи не е  Лисбет Саландер като малка.

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …