Начало / България / Поетесата Мария Донева ще се срещне с бургаските си почитатели

Поетесата Мария Донева ще се срещне с бургаските си почитатели

Поетесата Мария Донева отново ще се срещне с бургаските си почитатели. Тя ще гостува в „Хеликон-Бургас на 20 септември, четвъртък, от 18 ч.

„Не съм от авторите, които пишат с големи и тежки думи за Живота, Смъртта и Любовта. Пиша за важните неща от живота, които много често ни липсват в ежедневието…  Докато съм жива, ще пиша за котки и цветя, а когато тръгна към смъртта, ще бъде като на разходка … ама не е много сигурно дали няма да се дърпам, де! , заяви поетесата на премиерата на „Магазин за обли камъчета”, която се състоя през ноември миналата година именно в „Хеликон-Бургас”.

Мария Донева е родена  на 3 септември 1974 г. в Стара Загора. Завършила е българска филология в СУ „Свети Климент Охридски“. Печелила е награди от престижни литературни конкурси. Автор е на книгите „Очи за красотата“, „Сбогом на читателя“ (1996, 2003), „Празнината меГу нас“ (Охрид, 2005), „Има страшно“ (2005; 2007, 2008), „50 години старозагорско куклено изкуство“ (2008), „Прикоткване на смисъла“ (2009) и „Меко слънце“ (2010).

Книги от Мария Донева тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7867

Швеция пусна пощенска марка с Грета Тунберг

Момичето, влюбено в природата, е вече пълнолетно Грета е изобразена в обичайния си жълт дъждобран …