Начало / Свят / Карлос Сантана работи върху мемоарите си

Карлос Сантана работи върху мемоарите си

Виртуозният китарист Карлос Сантана работи върху мемоарите си, информира „Лос Анджелис таймс”. Книгата ще бъде публикувана от „Little, Brown” и ще излезе през 2014 г., едновременно на английски и испански език. Все още не се знае заглавието.

Дарбата на Сантана е призната отдавна. Той е име в света на музиката още от края на 60-те на миналия век. Има множество успешни албуми, дуети и безброй хитове. Носител е на 10 награди „Грами”, както и други отличия. Приет е в залата на славата на рокендрола.

Музикантът е роден през 1947 г. в Мексико. Баща му е цигулар в група, която свири мариачи. По-късно семейството се мести в Сан Франциско, където Карлос завършва гимназия. Започва да свири на китара. Първото си впечатляващо изпълнение на живо прави на музикалния фестивал в Ню Йорк „Woodstock”.

В съобщение от издателството се твърди: „Най-голямото желание на Карлос е, като разкаже историята си, да помогне на читателите да открият красивото, елегантното, божественото в себе си. Той ще сподели случки с други легенди на музиката като Майлс Дейвис, Джон Колтрейн, Би Би Кинг, Ерик Клептън, Хърби Хенкок, Хари Белафонте и др. Ще разкаже и личностите, оказали голямо влияние върху него, като Сезар Чавес, Долорес Хуерта и архиепископ Дезмънд Туту”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …