Начало / Свят / Активисти протестираха в подкрепа на женската библиотека „The Women’s Library”

Активисти протестираха в подкрепа на женската библиотека „The Women’s Library”

Активисти се събраха и протестираха   в Лондон вчера срещу плановете да бъде преместена женската библиотека „The Women’s Library”, съобщи thebookseller.com. Библиотеката съществува от 1926 г. и съдържа някои от най-старите и най-скъпи колекции, показващи историческата следа на жените в литературата.

В момента библиотеката е собственост на лондонския университет „London Metropolitan University”. Той обаче е в сериозни финансови затруднения и смята да продаде библиотеката на училището „London School of Economics”. По този начин тя ще бъде преместена, а протестиращите не желаят това да се случи.

Вчера имаше дебат относно бъдещето на „The Women’s Library”, но до окончателно решение не се стигна. Разговорите ще продължат на 22 септември.

В „The Women’s Library” има над 60 000 книги, памфлети, трудове относно феминизма и книги от нулеви серии на някои от най-значимите писателки, като Вирджиния Улф и сестрите Бронте. Когато отваря за първи път, се казва „Библиотека от лондонското общество в услуга на жените”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Untitled-design-2021-03-08T114825.586

Принц Филип обичал и друга според роман

Кейт Куин разказва история за смелост и любов Събитията, към които ни връща, се развиват …