Начало / Свят / Книгата на Гинес приюти нови членове

Книгата на Гинес приюти нови членове

Книгата на Гинес приюти нови рекордьори на страниците си, съобщи британският „Индипендънт”. Сред тях е Мустафа „Мо” Исмаил, който вече официално е човека с най-голям бицепс. Обиколката на ръката му е умопомрачителните 78,7 см. Мо е роден в Египет и е на 25 години. Той яде по 15 яйца за закуска, както и планини от пилешко и сирене, за да си набави необходимите протеини и „да се напълни”, както той се изразява.

По-атрактивна от него обаче беше британската състезателката по сумо, Шарън Александър. 47-годишната Александър от Лондон е малко над 203 кг. и е най-тежката спортистка. Тя поглъща огромни количества висококалорична храна всеки ден. Най-ниската жена в света е Джойти Амдж, която е висока едва 61 сантиметра.

Сред останалите новоприети рекордьори са немски дог Зевс, който е най-високото куче – 112 см. Бикът Арчи от Северна Ирландия пък е истинско джудже спрямо събратята си – той е висок едва 76 сантиметра. Германката Бетина Дорфман пък има най-голямата колекция Барби. Тя е събрала 15 000 кукли от 1993 г. насам.

Книгата на Гинес често е обвинявана, че събира най-различни абсолютно безсмислени рекорди. Редакторът Крейг Глендей коментира: „Отбелязваме най-разнообразни рекорди. До Юсеин Болт може да видите човека, който изяжда най-много чипс наведнъж. Дори ние обаче отказваме да публикуваме всеки рекорд, който хората искат да поставят. Като например най-младият лекар, направил Цезарово сечение – дете едва на 15. Както и най-дългата рисунка на влак – продължаваше много, много страници”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …