Начало / България / Излиза пълната биография на Людмила Живкова

Излиза пълната биография на Людмила Живкова

На 1 октомври излиза новата книга на издателство „Репортер” „Загадката Людмила Живкова” от Крум Благов, съобщи издателят. Това е първата пълна биография на дъщерята на бившия комунистически лидер Тодор Живков.

Книгата обещава да разкрие кой е бил политическият враг № 1 на Живкова, къде среща мъжете в живота си, как йогата спасява зрението й, какви сведения са събирали за нея Държавна сигурност и УБО. И още: кой назначава Ванга за научен сътрудник, откъде КГБ научава сънищата й, каква е причината за смъртта й. Авторът има амбицията да разбули много неизвестни и крити досега факти за една от най-спорните и противоречиви личности в новата ни история.

Книгата е написана въз основа на документи от Централния партиен архив, архива на ДС, интервюта със съученици, приятели, състуденти, сътрудници на Живкова (началник на кабинета й, секретарка, шофьор, охрана), с висши ръководители на държавата и БКП като Александър Лилов и Стоян Михайлов, с резидента на КГБ в София и западногерманския издател на Живкова.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …

Един коментар

  1. иван хаджиев

    Стига вече с тази Людмила Живкова, не е чак толкова важна и интересна, дъщерята на правешкия простак. Имаме толкова значими личности в историята, за да се въртим все около такива като нея.Тя беше една луда истеричка, жадна за власт, около която кръжаха алчни кариеристи като Светлин Русев, Любомир Левчев, Александър Фол и други подобни „личности“, нанесли повече вреди, отколкото ползи на българската култура от онова време. Помним я как сричаше с грозния си глас като на гарга написаните от тях текстове и се правеше на велика меценатка на културата с нашите народни пари. Жалка история!