Начало / Свят / Олимпийски легенди атакуват книжния пазар

Олимпийски легенди атакуват книжния пазар

Джесика Енис – златната медалистка на Великобритания в седмобоя на Олимпиадата това лято, и Виктория Пенделтън – шампионката по колоездене, се надяват сега да счупят нов рекорд – по продажба на книги, съобщи британският „Телеграф”.

Автобиографията на Пенделтън „Between the Lines” вече се продава на английски език, а тази на Енис – ще излезе през ноември. Към тях ще се присъединят и колоездачите Марк Кавендиш и Брадли Уигинс. Четиримата спортисти ще се надпреварват кой ще продаде повече книги до Коледа.

Великобритания, която все още е под инерцията на игрите, ще може да прочете и новата книга на Клер Балдинг –спортна журналистка и жокей, със заглавие „Моите животни и други роднини” (My Animals and Other Family. Към книжарниците през ноември ще се отправи и автобиографията на председателя на Олимпийския комитет на страната Себастиан Коу – легендарен бегач на средни разстояния и олимпийски шампион през 1980 и 1984 г.

Според наблюдатели от The Bookseller magazine Коледата може да се окаже много богата за олимпийските атлети, тъй като заради положителния ефект от игрите се очаква книгите да бъдат много купувани, особено за подарък.

Някои обаче предупреждават за риска от пренасищане със спортни четива и припомнят миналогодишната Коледа, когато книжният пазар беше залят с автобиографии на комици, които залежаха по лавиците.

Според прогнози на експерти това ще е първата „Киндъл Коледа” на Великобритания и британците масово ще купуват е-книги вместо скъпите им хартиени варианти.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Dobromir_Baychev_

Добромир Байчев: В многообразието е чарът на комедията

Да погледнем отстрани трагикомедията, в която всички на Балканите участваме Добромир Байчев стартира силно с …