Начало / „Канибалът” – потресаващ и се чете на един дъх

„Канибалът” – потресаващ и се чете на един дъх

Това не е криминален роман, това е ужас, който се случва някъде по света

 

„Канибълът“ на Хосе Ваккаро Руис е черен роман изваден от недрата на Преизподнята. Уникална книга, в която е описано пошлото съществуване на Испания, днес в ХХІ в.

Авторът успява да изгради сложна схема за трафик с новородени деца, в която се преплитат по непонятен начин съдби на хора от различни социални кръгове. Безизходицата на бедните майки ги принуждава да потърсят по-добър вариант за живота на своите нежелани деца от обществото.Тогава се появяват служителите на държавна агенция „Социални грижи”, и започват да се виждат пукнатините в администрацията, коридорите на сделките и облагите, които получават, подаващите информация.
. . . . . .
Всяко оставено дете получава ново семейство и по- добри възможности. . .
Всяко дете се превръща в съдба за нечий дом, но какви са мотивите за осиновяване? Какви хора стоят зад тях ?. . .
. . . . . .
Веднъж месечно трима богаташи на около осемдесет годишна възраст, правят специална сбирка в имение в Гредос. Храната на трапезата е скъпо струващо удоволствие за техния домакин дон Марселино Агирре. . . Крехко месо на току що появило се на този свят създание, поело първата си глътка въздух. . . . може би за да бъде изядено . . . .?
Това не е криминален роман, това е ужас, който се случва някъде по света, докато ние стоим невъзмутимо и безучастно . . .

Книгата е потресаваща и се чете на един дъх.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …