Начало / Свят / Новата книга на Тери Пратчет излиза тази седмица

Новата книга на Тери Пратчет излиза тази седмица

Новата книга на сър Тери Пратчет излиза тази седмица, съобщи британският „Телеграф”. Творбата, със заглавие „Dodger”, трябва да бъде в книжарниците в Обединеното кралство от 13 септември. Книгата не е част от всеизвестната поредица на Пратчет „Светът на Диска”, а е независим роман.

Произведението проследява историята на младеж от улиците на викториански Лондон. В една нощ той скача в бой, за да защити жена, която е нападната. По-късно се запознава с двама по-възрастни от него мъже, които се оказват Чарлс Дикенс и Хенри Мейхю. Тримата решават да помагат на бедните в града. Смята се, че персонажът на младежа е вдъхновен от героя на Дикенс Артфул Доджър от „Оливър Туист”.

Междувременно Пратчет, който е болен от Алцхаймер от 2007 г., сподели, че състоянието му е изненадващо добро. „Смятах, че досега положението ще е много по-лошо. На същото мнение е и лекарят ми. Най-големият проблем е, че отдавна навърших 60 (той е на 64 – бел. ред.) и всяко малко нещо се отразява. Освен това от много дълго време знам, че един мъж има простата. Когато навършиш 60 осъзнаваш, че един ден ще умреш. Това е началото на мъдростта”.

Книги от Тери Пратчет тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …