Начало / Свят / Зади Смит с първа книга от 7 години

Зади Смит с първа книга от 7 години

След седемгодишна пауза признатата писателка Зади Смит ще публикува нов роман, съобщи британският „Телеграф”. „NW” ще излезе на 6 септември и се чака с интерес на англоезичния книжен пазар. Последното художествено произведение на Смит е „On Beauty” и датира от 2005 г.

„NW” проследява историята на четирима лондончани от най-различни социални класи. И как ако някой премине от едно ниво на друго, това може да предизвика сериозни сътресения. Авторката се фокусира и върху Лондон и се опитва да покаже как големия град може да бъде жесток към представителите на всички слоеве на обществото.

Зади Смит е писателка, родена в Лондон през 1975 г. Три нейни романа са публикувани до момента, всички от които получават признание от критиците. „NW” ще бъде четвъртата й художествена творба. Смит пише и кратки разкази и есета. Тя участва в програма на университета „New York University” по творческо писане. Авторитетното списание „TIME” я класира сред 100-те най-добри англоезични писатели от периода 1923-2005 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …