Начало / Свят / Септемврийският брой на „Вог” е „литературен”

Септемврийският брой на „Вог” е „литературен”

Септемврийският брой на най-голямото модно списание, „Вог”, е насочен към литературата, съобщи huffingtonpost.com. Броят на списанието в САЩ представя дома на писателката и носителка на „Пулицър” Едит Уортън (1862-1937) в Ленъкс, Масачузетс.

В статия на известния критик, автор и журналист Колм Тойбин пише, че Уортън е обръщала внимание на всяка подробност в дома си. „Тя е изпипвала всеки детайл в интериора и двора на своя дом с изключително внимание, като е ръководила с твърда ръка архитекти, градинари и дизайнери”, пише Тойбин.

Статията е придружена с фотосесия, в която като модели се изявяват писатели. Джефри Юдженидис позира като писателя Хенри Джеймс, неговият колега Джуно Диас – като дипломата Уолтър Бери, а Джонатан Сафран Фоер – като архитекта Огдън Кодман-младши, който е бил близък с Уортън.

Едит Уортън, писателка и дизайнер, попада често в пресата през тази година, защото се навършват 150 години от рождението й. Не всичко обаче е позитивно. Джонатан Францен написа очерк за нея, публикуван в „The New Yorker ”, фокусиран върху „нейната грозота”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

224706_b

Да следваш последните птици на света

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Нежен и лиричен разказ за себеотрицанието в името на обещание, …