На фокус
Начало / Свят / Норвежкият масов убиец Брайвик пише автобиография

Норвежкият масов убиец Брайвик пише автобиография

Един от адвокатите на норвежкия масов убиец Андерш Беринг Брайвик заяви пред таблоида „Верденс ганг“, че неговият клиент работи върху нещо като автобиография, в която ще разкаже за подготовката на взрива в Осло и масовия разстрел на остров Ютьоя, съобщи  „Франс прес”.

В книгата ще има и разкрития за тайнствените Рицари тамплиери, чието съществуване полицията не е успяла да потвърди.Брайвик твърди, че е започнал идеологическия си кръстоносен подход през 2002 г. като част от тази организация.

Автобиографията ще съдържа повече подробности, отколкото са известни на полицията, ще бъде написана на английски език и ще излезе на пазара догодина, добави адвокатът.

Друг адвокат на терориста съобщи, че Брайвик е подготвил бележки, които се надява да прочете пред съда в петък, когато ще бъде произнесена присъдата в процеса срещу него за убийството на 77 души. Тогава ще стане ясно дали той ще излежи дълъг срок наказание в нормален затвор или в психиатрична клиника. Брайвик даде да се разбере, че няма да обжалва, ако бъде признат за вменяем.

Фото: counter-currents.com

Свързани заглавия
Йенс Брайвик ще пише книга за сина си
Отровното завещание на Андерш Брайвик

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Калия

За кризите на идентичността

Калия Димитрова, Хеликон Пловдив Център „Проблемът Спиноза“ е роман, който проследява законите на човешката природа …