Начало / Свят / Италианец беше арестуван за убийство, след като го описа в разказ

Италианец беше арестуван за убийство, след като го описа в разказ

Амбициозен начинаещ италиански писател – Даниеле Пиампаскет (34), е арестуван в Торино по подозрение в убийство на 20-годишна нигерийска проститутка, съобщи британският „Телеграф”. Тялото на Антония Егбуна е намерено в река По. Мъжът е задържан на връщане от Олимпиадата в Лондон, където работил по логистиката й.

Случаят е реминисценция на филма „Първичен инстинкт”, в който Шарън Стоун играе писателка на криминален роман, която убива рок звезда с нож за разбиване на лед и след това описва престъплението в книгата си.

Разследващите в Италия са открили, че арестуваният мъж е написал 9-страничен разказ „Розата и лъвът”, в който главният герой убива нигерийска проститутка, след като я моли да спре да продава тялото си и тя отказва. Бившият студент по философия е бил обсебен от жената, твърдят от полицията. Детективите предполагат, че Даниеле е написал разказа като предупреждение какво ще се случи с Антония, ако тя не спре да предлага платен секс и да праща парите на роднините си в Нигерия.

В непубликувания разказ пише, че главният герой е извършил убийството, за да съхрани чистотата на момичето. Това вероятно е и мотивът за престъплението. В произведението героят решава да го извърши една нощ, когато не може да заспи от мъчителната мисъл как тя в момента се отдава на клиенти. Разказът завършва как убиецът се застрелва, след като убива жената. На разпит арестуваният е заявил, че съвпаденията между разказа и престъплението е „чиста случайност”.

Случаят много прилича на този с полски писател, който през 2007 г.  беше осъден за убийство на млад бизнесмен. Историята беше подробно описана в негов разказ. Кристиан Бала беше осъден на 25 години затвор за умъртвяването на Дариуш Янишевски, когото подозирал, че има афера с жена му.

Фото: rt.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uvo

Салвадор Дали създава шедьоври и за книги

Работата му като илюстратор включва известни произведения Работи дори върху Библията, която излиза в пет …

Един коментар

  1. Имам огромно желание да коментирам тази статия, но… просто не знам какво да кажа…