Начало / Любопитно / Любимите книги на най-известните американски политици

Любимите книги на най-известните американски политици

Сайтът huffingtonpost.com представя любимите автори и четива на шестима актуални американски политици:

Барак Обама – „Песента на Соломон” от Тони Морисън. Президентът на САЩ избира една от най-обичаните и награждавани американски писателки.

Джо Байдън – „American Gospel: God, the Founding Fathers, and the Making of a Nation” от Джон Мийчам. Действащият вицепрезидент е с по-нестандартен избор.

Мит Ромни „Приключенията на Хъкълбери Фин” от Марк Твен. Кандидатът за президент на САЩ от партията на републиканците предпочита класическия американски роман. Тревожното е, че признава, че „Здрач” също му харесва.

Пол Райън – „Атлас изправи рамене” от Айн Ранд. Райън – кандидат за вицепрезидент на Ромни, казва: „Няма по-добро място да видиш моралната страна на капитализма и индивидуализма от тази книга. Израснах с Ранд и тя ме научи много”.

Джон Маккейн – „За кого бие камбаната” от Ърнест Хемингуей. Сенаторът от Аризона и бивш кандидат за президент на САЩ от партията на републиканците през 2008 г. си е избрал едно от най-силните произведения на Папа.

Сара Пейлин – всичко от Клайв Луис. Единствената жена в списъка, която е губернатор на Аляска и кандидат за вице на Маккейн през 2008 г., предпочита фентъзи литература.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …

Един коментар

  1. 1. Не е Бидън, а Байдън.
    2. Пол Райън наскоро напълно се отрече от философията на Айн Ранд. (напълно нормално за американски политик, все пак е кандидат за вице от републиканците)
    3. Сара Пейлин беше губернатор на Аляска, не на Аризона.