Начало / Критика / Марк Хадън: Богатите трябва да плащат повече данъци

Марк Хадън: Богатите трябва да плащат повече данъци

Писателят Марк Хадън изрази мнение, че той, както и другите богати хора, трябва да плащат повече данъци, съобщи „Гардиън”. По този начин той подкрепи тезата на своя колега Стивън Кинг, както и на американския милиардер Уорън Бъфет. Хадън заяви, че това „не е просто икономически въпрос, но и морален”.

„Аз съм богат човек”, коментира автора, чиято книга „Странна случка с куче през нощта” е продадена в над 2 милиона копия. „Действията, които предприема британското правителство, затрудняват много обикновени хора, но моя живот не се променя. Защо, такива като мен, не трябва да допринасят с нещо?”.
Той допълва: „Винаги тормозя счетоводителя си, за да изплаща всички данъци максимално бързо. Но трябва да плащам и още. Властта е клика на богатите, които си нямат и най-малка представа за живота на обикновените хора”.

Хадън е отказвал в миналото и среща с премиера на Великобритания Дейвид Камерън. Той написал в блога си: „Дейвид Камерън има велика идея? Или е за маргарин, или за тор. Не мога да се сетя какво други би могло да бъде”.

Марк Хадън е английски писател и поет, роден през 1962 г. Най-известен е с книгата си „Странна случка с куче през нощта”, която е преведена на български, както и детските си творби с главен персонаж Агент Z. На български е преведена и друга негова книга – „Петното”.

 

Фото: oxfordmail.co.uk

Книги от Марк Хадън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …