Начало / Свят / Прислужник на Джон Ленън публикува скандални спомени

Прислужник на Джон Ленън публикува скандални спомени

Прислужникът на Джон Ленън и Йоко Оно Дан Рихтер публикува скандални спомени, в които разкрива тъмната страна от живота на най-известната музикална двойка в света, съобщиха световните агенции.

В книгата си „The Dream is Over“ камериерът разказва за странните прищевки на покойния бийтълс и неговата половинка. Той живял 4 години със звездната двойка и лично наблюдавал любовния им роман и раздялата на Джон с Великолепната четворка.

Според автора, Боб Дилън бил този, който приучил Джон Ленън и Пол Маккартни да пушат марихуана по време на турнето им в САЩ. На парти в Ню Йорк те не знаели как да си свият цигара с „трева“ и това породило усмивки сред присъстващите.

Години по-късно Дан Рихтер трябвало да снабдява всеки ден Джон и Йоко с хероин. Той взимал влака и отивал до Лондон „да напазарува“, докато те живеели в имението си в Титънхърст парк в графство Бъркшир. Купувал дрога за тях и за себе си. Именно в там „Бийтълс“ се събрали за последно за фотосесия за албума „Abbey road“.

Джон и Пол непрекъснато се карали по най-дребни поводи, а компанията им „Епъл“ била източена и я заплашвал фалит. Мечтата Бийтълс приключвала. „Йоко си беше извоювала позицията да бъде любовница, секретарка, учителка в живописта и министър-председател на Джон. Това разсипа Бийтълс“, пише авторът.

На градинаря си Йоко заповядала да засади в имението им само бели и черни цветя. Той не могъл да си представи откъде ще може да набави черните растения. Тогава Йоко му дала ценни указания – „Има някои много тъмнолилави лалета, които изглеждат черни. Ще засадиш от тях!“

Към 1969 г. Джон и Йоко прекарвали повечето от времето си в леглото. Там се хранели, правели секс, водели телефонни разговори, четяли пощата, планирали излизанията си. Ленън стоял в постелята с кръстосани крака и вечно подрънквал на китарата си. Най-странното нещо, което си спомня Рихтер за Джон, е желанието му някой ден да си поръча легло с формата на грамофон.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …