Начало / България / Секс сцена в книга пречи на Кирил Маричков-младши да стане посланик във Ватикана

Секс сцена в книга пречи на Кирил Маричков-младши да стане посланик във Ватикана

Секс сцена в книга пречи на Кирил Маричков-младши да стане посланик на България във Ватикана, пише отбелязва влиятелният британски всекидневник  „Индипендънт”. Ватиканът го отхвърля като вариант заради романа „Пътя на беглеца”, в който има гей секс сцена.

Маричков е на 39 години. Той е адвокат и владее 5 езика. На пръв поглед изглежда идеален избор. Върховната католическа църква обаче не е на това мнение. Когато разбрал за съдържанието на творбата, архиепископ Януш Болонек веднага осведомил своите началници. Главният говорител на Ватикана отец Фредерико Ломбарди отказва да даде категорична информация относно това дали произведението е единствената причина за отказа.

Отхвърлянето на кандидатурата на Маричков е замразило дипломатическите отношения между България и Ватикана. Още през май тази година се разбра за проблеми с кандидатурата на сина на известния български музикант със същото име. Тогава Маричков не получи агреман.
Според дипломатическите правила, ако поискан агреман не бъде получен до три месеца, предложението се смята за нежелано от приемащата страна и трябва да се номинира нов кандидат. Стана ясно още, че Светият престол е намерил причина да се съмнява и в образованието и професионалния път на Кирил Маричков-младши.

Той се представял като адвокат в Италия, макар седем пъти да е отхвърлян от тамошната колегия. Освен това имал постоянен адрес на Ботуша, а според Лутеранските договори от 1929 г., посланиците във Ватикана трябва да живеят постоянно в изпращащите ги страни.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …