Начало / Свят / Продължение на “Сияние” ще излиза през 2013 г.

Продължение на “Сияние” ще излиза през 2013 г.

Продължение на култовия роман на Стивън Кинг – „Сияние”, ще излезе догодина, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Творбата, със заглавие „Doctor Sleep” ще бъде в книжарниците в САЩ от януари 2013 г. Дани, момчето, което виждаше духове в книгата от 1977 г., вече е пораснал. Животът му далеч не е минал по вода. Той е алкохолик и е живял като бездомник. Стигнал е до Ню Хампшър, където работи в старчески дом. Макар всичко да се е наредило на пръв поглед, това далеч не е така. Оказва се, че Дани трябва да се изправи срещу зловещо племе.

„Написах продължение, защото намерих предизвикателство по този начин. Хората са чели „Сияние” като деца. Тогава им се е сторила много страшна книга. Сега, като четат продължението, могат да направят паралел. Да преценят дали новата творба е също толкова добра, дали е по-слаба или просто различна. Стори ми се, че мога да се тествам така”, коментира Стивън Кинг.

Стивън Кинг е роден през 1947 година. Той е всепризнат майстор в жанра „ужаси” и е един от най-продаваните писатели през ХХ век. Обикновено историите му са за хора от средната класа, замесени в зловещи преживявания. Кинг е виден познавач и на историята на жанра. Произведенията му „Изкуплението Шоушенк” и „Зеленият път” показват, че той е добър не само в ужасите. Продажбите му са около 300-350 милиона копия.

Книгите на Стивън Кинг тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …