Начало / Свят / Джеймс Патерсън приключи детска поредица, стартира нова

Джеймс Патерсън приключи детска поредица, стартира нова

Джеймс Патерсън приключи своята детска поредица „Maximum Ride”, съобщи „USA Today”. Днес излезе „Nevermore”, 8-та и последна част от серията, насочена към читатели над 10-годишна възраст. „Знам, че някои деца ще плачат, но това е края”, коментира Патерсън. След това обаче успокоява феновете на серията – „Това е края на поредицата, но не и края на Макс”.

В книгите главна героиня е Макс Райд, мъжкарана, която е лидер на банда тийнейджъри, които се борят срещу зли учени. Учените са ги създали 98% хора, 2% птици с престъпни цели. Младите герои се обръщат срещу своите създатели. В последната книга в живота на всеки от персонажите ще се случи ключово събитие, но никой от тях не умира. Така Патерсън си остава вратичка да ги включи в бъдещи свои произведения.

Заедно с „Nevermore” се продават и първите 29 страници от книгата „Confessions of a Murder Suspect”. С нея Патерсън започва нова детска поредица, насочена към читатели над 12 годишна възраст. За нея писателят ще си партнира с колежката си Максин Паетро. Първата книга ще бъде на пазара от 24 септември. Авторът характеризира серията като „остра и нереалистична”.

Джеймс Патерсън е американски криминален автор, роден 1947 г. Най-известните му творби са поредицата с главен герой детективът Алекс Крос. Известен е като „манифактурата” на САЩ, тъй като издава по няколко романа годишно. Мнозина го подозират, че за него работи цял екип от писатели в сянка

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …