Вирджиния Улф веднъж казва: „Човек не може да спи,да мисли или да обича добре, ако не е вечерял добре”. Сайтът thekitchn.com представя кулинарните предпочитания на известни писатели .
Лорд Байрон – обожавал е оцет. Почти към всичко, което е консумирал, големият поет е прибавял оцет.
Даниъл Хандлър – моркови. Хандлър много обича пресни моркови. Обикновено ги слага на бюрото си и хрупа, докато работи.
Марсел Пруст – еспресо. Знаем, че това не е точно храна, но все пак. Няма по-голям почитател на еспресото от Пруст.
Джойс Мейнард – сладолед на клечка. Обича да го консумира на открито, докато чете любима книга.
Майкъл Полан – чай и бадеми. Човек като Полан трябва да разбира от храна, така че залагаме, че това е добра комбинация.
Уолт Уитман – стриди и месо. Нестандартен микс, но любим на автора на „Стръкчета трева”.
Мери Роуч –говеждо алангле с царевични ядки. Още един нестандартен избор.
Труман Капоти – ментов чай, кафе, шери, мартини. Това не е храна, но какво да очакваме от Капоти?
Джон Стайнбек – препечена филия и студено кафе. И задължително няколко петна от чашата на масата/бюрото.
Емили Дикинсън – хляб. Но не какъв да е. Нейният собствен, домашно печен хляб.
Франц Кафка – мляко. Много е обичал да консумира чаша прясно мляко.
Умберто Еко – „А аз съм “човек – хамбургер”, казва Еко. Обича и пица „Маргарита”, но любимата му е фарината – палачинка от нахут. „Това е моята храна, вкусът на моето детство”, споделя авторът на „Името на розата”.
Гьоте – пуешко руло с аспержи и франкфуртски зелен сос.
Свързани заглавия
Какво обичат да си хапват писателите?