Начало / Автори / Какво обичат да си хапват писателите? (ІІ част)

Какво обичат да си хапват писателите? (ІІ част)

Вирджиния Улф веднъж казва: „Човек не може да спи,да  мисли или да обича добре, ако не е вечерял добре”. Сайтът thekitchn.com представя кулинарните предпочитания на известни писатели .

Лорд Байрон – обожавал е оцет. Почти към всичко, което е консумирал, големият поет е прибавял оцет.

Даниъл Хандлър – моркови. Хандлър много обича пресни моркови. Обикновено ги слага на бюрото си и хрупа, докато работи.

Марсел Пруст – еспресо. Знаем, че това не е точно храна, но все пак. Няма по-голям почитател на еспресото от Пруст.

Джойс Мейнард – сладолед на клечка. Обича да го консумира на открито, докато чете любима книга.

Майкъл Полан – чай и бадеми. Човек като Полан трябва да разбира от храна, така че залагаме, че това е добра комбинация.

Уолт Уитман – стриди и месо. Нестандартен микс, но любим на автора на „Стръкчета трева”.

Мери Роуч –говеждо алангле с царевични ядки. Още един нестандартен избор.

Труман Капоти – ментов чай, кафе, шери, мартини. Това не е храна, но какво да очакваме от Капоти?

Джон Стайнбек – препечена филия и студено кафе. И задължително няколко петна от чашата на масата/бюрото.

Емили Дикинсън – хляб. Но не какъв да е. Нейният собствен, домашно печен хляб.

Франц Кафка – мляко. Много е обичал да консумира чаша прясно мляко.

Умберто Еко – „А аз съм “човек – хамбургер”, казва Еко. Обича и пица „Маргарита”, но любимата му е фарината – палачинка от нахут. „Това е моята храна, вкусът на моето детство”, споделя авторът на „Името на розата”.

Гьоте – пуешко руло с аспержи и франкфуртски зелен сос.

Свързани заглавия
Какво обичат да си хапват писателите?

Прочетете още

01

Нобеловата награда за литература дава нов шанс на Харуки Мураками

Претендентите са добре познати Седмицата на наградите тече вече с пълна сила – считано за …