Начало / България / Литературната неделя на „София диша” ще е на 12 август

Литературната неделя на „София диша” ще е на 12 август

На 5 август, неделя, започва третото издание на фестивала „Лятна София диша“, съобщи dnevnik.bg. Той ще се проведе в четири поредни недели. Всяка от тях ще е  на различно място в града и ще акцентира върху определена тема.

Фестивалът започва на 5 август на ул. „Цар Иван Шишман“ под надслов „За сцената и хората“. Акцентът са сценичните изкуства.

Втората неделя – 12 август, ще е под надслов „Словото зове!“ и ще е базирана на ул. „Ангел Кънчев“. Подготвени са разнообразни литературни събития – публично четене на български произведения, срещи с автори и издателски къщи.

Темата на третата неделя – 19 август, са свободните изкуства под мотото „Ветрове от цветове“. Събитието ще се проведе на ул. „Пиротска“. Ще вземат участие артистични личности от сферата на изобразителното изкуство, архитектурата и съвременния дизайн.

Краят на фестивала ще е на 26 август и негова тема са танците. „Песента на танца“ ще е на площад „Независимост“. Посетителите ще чуят авторска музика от български изпълнители.

Проектът „София диша“ се реализира със съдействието на Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на града за „Европейска столица на културата 2019“.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …