Начало / България / Литературната неделя на „София диша” ще е на 12 август

Литературната неделя на „София диша” ще е на 12 август

На 5 август, неделя, започва третото издание на фестивала „Лятна София диша“, съобщи dnevnik.bg. Той ще се проведе в четири поредни недели. Всяка от тях ще е  на различно място в града и ще акцентира върху определена тема.

Фестивалът започва на 5 август на ул. „Цар Иван Шишман“ под надслов „За сцената и хората“. Акцентът са сценичните изкуства.

Втората неделя – 12 август, ще е под надслов „Словото зове!“ и ще е базирана на ул. „Ангел Кънчев“. Подготвени са разнообразни литературни събития – публично четене на български произведения, срещи с автори и издателски къщи.

Темата на третата неделя – 19 август, са свободните изкуства под мотото „Ветрове от цветове“. Събитието ще се проведе на ул. „Пиротска“. Ще вземат участие артистични личности от сферата на изобразителното изкуство, архитектурата и съвременния дизайн.

Краят на фестивала ще е на 26 август и негова тема са танците. „Песента на танца“ ще е на площад „Независимост“. Посетителите ще чуят авторска музика от български изпълнители.

Проектът „София диша“ се реализира със съдействието на Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на града за „Европейска столица на културата 2019“.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …