Начало / Свят / Потвърдено! „Хобитът” ще бъде трилогия

Потвърдено! „Хобитът” ще бъде трилогия

След спекулациите вече е потвърдено, че филмите по известния роман на Дж. Р. Р. Толкин ще бъдат три. Това съобщи самият режисьор Питър Джаксън вчера, цитиран от„Гардиън”.   Снимките по адаптацията на романа скоро приключиха в Нова Зеландия. По план филмите трябваше да бъдат два, но многото сцени, които Джаксън е заснел, поражда необходимостта от допълнителен.

Режисьорът твърди, че е било невъзможно да се покажат всички важни части от творбата в по-малко сцени. „Както е казал г-н Толкин, тази история „порасна в движение”. Нямаше как да не заснема толкова сцени, ключови елементи от книгата щяха да останат непоказани. Работата беше пътуване, пълно с приключения и съм доволен, че от студията се съгласиха да реализират три филма”, допълни той.

Припомняме, че в преди десетина години Питър Джаксън адаптира на големия екран и най-известната книга на Толкин – „Властелинът на пръстените”. Тогава също беше направена трилогия, която постигна изключителен успех.

Третият филм по „Хобитът” ще излезе през лятото на 2014 г. Първите две части ще дебютират през декември, съответно тази и следващата година.

Свързани заглавия
Питър Джаксън може да направи трилогия от „Хобитът”
Двата филма по „Хобитът” от Толкин са заснети
„Властелинът на пръстените”е причина да не връчат Нобел на Толкин
Питър Джаксън разкри актьорския състав за „Хобитът” във Фейсбук

Книги Дж. Р. Р. Толкин тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …