Начало / Свят / Оуън Колфър слага край на поредицата за Артемис Фоул

Оуън Колфър слага край на поредицата за Артемис Фоул

Поредицата с главен персонаж Артемис Фоул от Оуън Колфър достигна своя край. Последната книга – „Артемис Фоул: Последният пазител” вече е на англоезичния книжен пазар, съобщи publishersweekly.com. В тази творба вундеркиндът магьосник най-накрая ще реши битката с най-големия си враг Опал Кобой. Творбата, типична за всяка част от серия, е пълна с напрежение и неочаквани обрати.

Поредицата стартира през 2001 г. От тогава всяка една е била бестселър. „През последните 12 години, поне половината от мислите ми са били свързани с Артемис и компания. Опитвал съм се сам да се принудя да мисля за друго. Дори не мога да осъзная, че приключих серията. Виждам, че много фенове са тъжни от този факт. Аз също съм малко тъжен, но трябва да продължа напред и да обърна внимание на други проекти”, коментира авторът.

Книгите за Артемис Фоул са общо осем. Три са преведени на български – „Артемис Фоул: Арктическият инцидент”, „Тайната на Артемис Фоул” и „Артемис Фоул: Кодът на вечността”.

Оуън Колфър е ирландски писател, роден през 1965 г. Най-известен е с поредицата си за вундеркиндът магьосник Артемис Фоул. Преди да стане автор „на пълен работен ден”, Колфър е работил като педагог в начално училище, както и духовник в църква.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

e4fffa1d095cf5b33de54ce04373be9a

Французин е най-добрият бохемист в света

Ксавие Галмиш спечели наградата Премия Бохемика за 2020-а Отличието се връчва всяка година от Моравската …