Начало / Свят / Писмата на Хемингуей ще бъдат издадени в 12 тома

Писмата на Хемингуей ще бъдат издадени в 12 тома

Всички запазени писма на Ърнест Хемингуей (1899-1961) ще бъдат издадени в книга, съобщи nzz.ch.

Писателят, за когото е било мъка да не получава кореспонденция редовно, през целия си живот си е писал с различни личности – роднини, приятели, колеги. Неговите писма отдавна минават за ненадминати литературни образци, както и романите му. В тях има безценни детайли за живота на Хемингуей и съвременниците му, разказани са случки от живота му, за които иначе не бихме научили. Например как след завръщането му от войната в Европа демонстрирал познанията си по италиански в спагетерия в Чикаго. Или как, докато си поръчвал храна, разказал на сервитьорката колко австрийци са загинали пред очите му. Запазени са писма до многото му жени, до майка му, баща му и сестра му – писани докато е съвсем млад. Тези документи дават една различна светлина върху личността на твореца.

Писмата на писателя от 1907 до 1922 г. вече са били издавани в сборник. Сега идеята е те да бъдат обединени с всички останали, които са налични. Става дума за над 6000 писма, 85% от които до момента са непознати за публиката. Проектът за тяхното издаване предвижда събирането им в 12 тома.

Животът и творчеството на Хемингуей са едни от най-добре проучените в световен мащаб. Писателят продължава да предизвиква нестихващ интерес заради бурния си живот, многото си бракове и връзки и безспорния си литературен талант.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

51QZyQzA83L._SX327_BO1,204,203,200_

Топ 10 на Ню Йорк Таймс (30 май – 4 юни)

Две книги от популярен журналист и автор на бестселъри привличат вниманието ни  за изминалата седмица. Дейвид …