Начало / Свят / Увеличиха наградния фонд за кандидат-писателите в Северна Англия

Увеличиха наградния фонд за кандидат-писателите в Северна Англия

Наградите за кандидат- писатели от Северна Англия – „Northern Writers’ Awards”, бяха разширени, съобщи thebookseller.com. Това се случи благодарение на „New Writing North” – агенцията за помощ на желаещи да станат писатели, които са от северната част на Англия и университета „Нортъмбрия Юнивърсити”, които си партнират в тази необичайна инициатива.

В надпреварата вече ще могат да участват и автори от северозападните части на Англия. Наградният фонд е увеличен от 25 000 на 40 000 паунда. Новите патрони на приза са носителят на „Букър” Пат Баркър и поетът Саймън Армитидж. Церемонията по разширяването се проведе на 25 юли, а отличия получиха 11 писатели, сред които Аманда Робсън, Андрю Ханкинсън, Кармен Дейвис и др.
Наградите са отворени за всякакъв тип писатели – романисти, поети, автори на детска литература и т.н.

„Тези награди могат да направят разликата за един писател-ентусиаст, между това да продължи и да се откаже. В началото всеки, избрал подобен път, се сблъсква с ключов момент, който определя дали човек продължава да се опитва да препитава чрез писане или не. Освен това, подобна награда може да вдигне както увереността, така и финансовата стабилност”, коментира Армитидж.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …