Начало / Автори / Какво обичат да си хапват писателите?

Какво обичат да си хапват писателите?

Известен факт е, че повечето класици са обичали чашката. Всеки от тях е имал нещо, с което да подложи на уискито или какъвто и да е алкохола. Сайтът flavorwire.com представя любимите ястия на някои от най-известните писатели.

1. Владимир Набоков – Яйца „а ла Набоков”. Тук няма нищо специално. Набоков е обичал рохки варени яйца, които да консумира в чаша с лъжица. Особеността е, че когато ги е варял, е изхвърлял всяко яйце, което се напука от врящата вода.

2. Ърнест Хемингуей – пъстърва на тиган. Както всички знаем, Папа е бил почитател на приключенията под открито небе. Много е харесвал пъстърва на тиган, която да пече върху каменни въглища. Добавял е бекон.

3. Елизабет Бишъп – „Брауни”. Елизабет Бишъп е жената, която прави популярни тези шоколадови кексчета с орехи в Бразилия. Сместа по неин вкус е била – 4 парчета черен шоколад, 4 яйца, половин чаша масло, 2 и половина чаши бяла захар, 1 чаша брашно, 2 чаени лъжици ванилия и 2 чаши смлени ядки.

4. Сидони-Габриел Колет – трюфели. Френската авторка много е обичала този тип бонбони. Предпочитала е да ги консумира с чаша шампанско.

5. Джонатан Францен – паста с къдраво зеле. „Това е добра храна за писател, който работи. Евтина, лесна за приготвяне, хубава на външен вид, елегантна, балансирана от към хранителни съставки, еротична, целомъдрена, вкусна. Първият път я ям гореща, а след това студена – за още две вечери и може би един обяд”, казва американският писател.

6. Салман Рушди – Корма с агнешко. Макар да е живял дълги години в изгнание, а след това във Великобритания, Рушди не е забравил специалитета на майка си. Това е печено агнешко с корма – традиционно азиатско ястие с кисело мляко, кокосово мляко и къри.

7. Емили Дикинсън – кокосов кекс. Дикинсън е била отшелник – рядко е излизала от къщата си. Но много е обичала да пече сладкиши, с които да черпи съседските деца. Любимите й са били кексчета, които се правят с 1 чаша кокос, 2 чаши брашно, 1 чаша захар, половин чаша масло, половин чаша мляко, 2 яйца, половин чаена лъжица сода 1 чаена лъжица крем „Тартар”.

8. Уилям Т. Волман – еленско месо по традиционен канадски стил. Това означава много мазно, със сланина и желе.

9. Алън Гинсбърг – студен летен борш. Гинсбърг много е обичал супите. Студен борш му е била любима. Освен да я консумира, също я е приготвял добре.

10. Франсис Скот Фицджералд – пуешко. Самият автор на „Великият Гетсби” твърди, че в семейството му се съхраняват с поколения много рецепти за пуешко. Сред тях „Пуешки коктейл”, „Пуйка по френски”, „Пуйка и вода”, „Пуйка по монголски”, „Пуешки мус”, „Открадната пуйка”, „Пуйка с крем”.

Прочетете още

newspaper-412452_1280

Дигиталното време изяде кръстословиците

Раждат се преди повече от 110 години Промишлената революция тогава прави печатарството лесно и достъпно …

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
"Четящият човек"
Автори
Без категория
България
Други
Интервюта
Класации
Класации "Ню Йорк Таймс"
Класации "Хеликон"
Колонката на...
Критика
Любопитно
Нови книги
Откъси
Ревюта
Свят
Събития
Читатели
Читателски дневник

Повече...