Начало / България / Третата книга от поредицата „Мистериите на Флавия“ излиза през август

Третата книга от поредицата „Мистериите на Флавия“ излиза през август

В началото на август на книжния пазар ще се появи и третата книга от поредицата на Алън Брадли  „Мистериите на Флавия“. Издател отново е „AMG Publishing”.

„Червена херинга без горчица“ продължава традицията на превърналите се в запазена марка на Брадли класически криминален стил, черен хумор и находчивост на Флавия, като същевременно изненадва читателя с ново неразгадаемо престъпление, с което най-малката от фамилията Де Лус без колебание се захваща. Книгата разсмива с необичайното чувство за хумор на главната героиня, но без и за момент да отпуска захвата на неизвестното, сграбчил вниманието на читателя.

След като първата му книга „Сладкото на дъното на пая” (2011), му отваря вратите към световната известност и го удостоява с множество световни награди, Алън Брадли затвърждава мястото си на сцената на криминалния жанр с “Номерът с въжето” и “Червена херинга без горчица”.
Макар да е само на единадесет години, очарователната Флавия – основен персонаж в романите, не отстъпва по нищо на героите от златната ера на криминалния жанр като Шерлок Холмс, мис Марпъл и Еркюл Поаро.

Четвъртата книга от „Мистериите на Флавия” се очаква да излезе на български през зимата на 2012 г.

Книги от Алън Брадли тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …