Начало / Свят / Студент откри 4 непознати досега творби на Катрин Мансфийлд

Студент откри 4 непознати досега творби на Катрин Мансфийлд

Студент откри 4 непознати досега творби на Катрин Мансфийлд, съобщи „Индипендънт”. 23-годишният Крис Моурант, който учи в „Кингс Колидж” в Лондон, открил творбите в архива на учебното заведение. Три от произведенията са детски приказки, а другото е с много голяма стойност, тъй като разкрива непознати до момента детайли от личния живот на писателката.

„Малък епизод” датира от 1909 г. Разказът от 2 500 думи разкрива моменти от живота на Мансфийлд, която тя е искала да опази в тайна – за несподелената любов, бракът по сметка и бебе, което ражда мъртво. Авторката имала връзка с музикант. Тя забременява от него, но той я изоставя. По-късно тя се омъжва за учител, който самата тя оставя.

Разказът е писан, когато Мансфийл е едва на 20 години. Тя не искала тези детайли от живота й да се разпространяват и унищожила всички ръкописи от тази година, в която се случват въпросните събития. Студентът намира разказите публикувани в месечно издание, което е излизало през 60-те години на ХХ век.

След като открива материалите, които са придружени и със снимки, Крис Моурант научава, че единбургският университет „Юнивърсити ъф Единбург” ще публикува книга-колекция с художествените произведения на Катрин Мансфийлд. Той се свързва с университетското издателство и изпраща част от материалите. В последния момент, те са включени в изданието, което предстои да бъде публикувано скоро.

Катрин Мансфийлд е писателка, родена през 1888 г. в Нова Зеландия. По това време острова е част от Британската империя. Тя е представителка на модернизма. Била е приятелка с Д. Х. Лорънс и Вирджиния Улф. Най-известните й произведения са разказите „Градинско парти” и „Дъщерите на късния полковник”. Умира от туберкулоза една на 34 години през 1923 г.

Свързани заглавия
Катрин Мансфийлд – хроника на сломената гордост (ревю)

Избрани разкази от Катрин Мансфийлд тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …