Начало / Свят / Студент откри 4 непознати досега творби на Катрин Мансфийлд

Студент откри 4 непознати досега творби на Катрин Мансфийлд

Студент откри 4 непознати досега творби на Катрин Мансфийлд, съобщи „Индипендънт”. 23-годишният Крис Моурант, който учи в „Кингс Колидж” в Лондон, открил творбите в архива на учебното заведение. Три от произведенията са детски приказки, а другото е с много голяма стойност, тъй като разкрива непознати до момента детайли от личния живот на писателката.

„Малък епизод” датира от 1909 г. Разказът от 2 500 думи разкрива моменти от живота на Мансфийлд, която тя е искала да опази в тайна – за несподелената любов, бракът по сметка и бебе, което ражда мъртво. Авторката имала връзка с музикант. Тя забременява от него, но той я изоставя. По-късно тя се омъжва за учител, който самата тя оставя.

Разказът е писан, когато Мансфийл е едва на 20 години. Тя не искала тези детайли от живота й да се разпространяват и унищожила всички ръкописи от тази година, в която се случват въпросните събития. Студентът намира разказите публикувани в месечно издание, което е излизало през 60-те години на ХХ век.

След като открива материалите, които са придружени и със снимки, Крис Моурант научава, че единбургският университет „Юнивърсити ъф Единбург” ще публикува книга-колекция с художествените произведения на Катрин Мансфийлд. Той се свързва с университетското издателство и изпраща част от материалите. В последния момент, те са включени в изданието, което предстои да бъде публикувано скоро.

Катрин Мансфийлд е писателка, родена през 1888 г. в Нова Зеландия. По това време острова е част от Британската империя. Тя е представителка на модернизма. Била е приятелка с Д. Х. Лорънс и Вирджиния Улф. Най-известните й произведения са разказите „Градинско парти” и „Дъщерите на късния полковник”. Умира от туберкулоза една на 34 години през 1923 г.

Свързани заглавия
Катрин Мансфийлд – хроника на сломената гордост (ревю)

Избрани разкази от Катрин Мансфийлд тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …