Начало / Свят / „50 нюанса сиво” увеличи продажбите на книга на Томас Харди

„50 нюанса сиво” увеличи продажбите на книга на Томас Харди

Продажбите на романа на Томас Харди „Тес от рода Д’ърбървил” рязко са се покачили в Обединеното кралство след появата на еротичната трилогия „50 нюанса сиво” от Е Л Джеймс. Досега книгите на Е Л Джеймс са продадени в над 2,3 милиона копия само във Великобритания.  Смята се, че произведението на Харди е било сред вдъхновенията на авторката, защото в един пасаж главната героиня пише есе върху него. Крисчън Грей – главният герой, от своя страна  подарява на Анастейжа – главната героиня, копие от нулевата серия на „Тес от рода Д’ърбървил”, датиращо от 1891 г.

От появата на „50 нюанса сиво” на англоезичния пазар преди малко повече от година, продажбите на електронни издания на творбата на Харди са се увеличили двойно. Това твърди говорител на голямата верига книжарници „Уотърстоунс”. Книгата на Харди върви много добре и в е-формат, уточнява и представител на онлайн търговеца „Амазон”.

Книгата на Джеймс ще бъде филмирана, но до момента не са уточнени детайли. В същото време „Тес от рода Д’ърбървил” също ще бъде адаптирана на големия екран, като в момента вече изработването на филма е в ход. Снимките се провеждат в Индия, а режисьор е Майкъл Уинтърботъм. Заглавието е „Тришна”.

Томас Харди е английски писател и поет, роден през 1840 г. Той е представител на натурализма. Най-популярен е със своите романи, сред които „Тес от рода Д’ърбървил” и „Далеч от безумната тълпа”. Смятан е за една от най-значимите фигури в английската литература. Умира през1928 г.

Свързани заглавия
„50 нюанса сиво” вдъхнови еротични интерпретации на класики
Топ 10 на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ
50 нюанса сиво” изстреля Томас Талис на върха в музикалните класации във Великобритания

„Петдесет нюанса сиво“ тук

 

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …