Начало / България / Излиза роман, вдъхновен от филмите с Мерил Стрийп

Излиза роман, вдъхновен от филмите с Мерил Стрийп

Роман, вдъхновен от живота и филмите на Мерил Стрийп, ще се появи на книжния пазар у нас в края юли. „Клуб „Мерил Стрийп” е литературният дебют на американката Мия Марч. Авторката живее на крайбрежието на Мейн, където се развива и историята в книгата. Романът беше публикуван на английски през юни тази година. На български излиза с логото на „Intense“.

„Клуб „Мерил Стрийп” е история за три жени, открили щастието, където най-малко очакват, а за вдъхновение им служат филмите на известната американска актриса. Две сестри и тяхна братовчедка се събират в малкия семеен хотел на брега на Мейн, където ги очаква разтърсваща новина. Всяка от героините има своя сложна съдба, отразена в различните героини на Мерил: съпругът на Изабел има извънбрачна връзка, а тя е обвързана със споразумение, което ѝ пречи да има онова, за което копнее. Джун е обещала на седемгодишния си син, че ще открие баща му, когото той не познава, а Кет се колебае дали да приеме предложението за женитба от най-добрия им приятел, с когото се знаят от съвсем малки. В добро и лошо Лоли е била винаги до тях, а сега Изабел, Джун и Кет – и Мерил – трябва да са до нея. Трябва да намерят себе си. Да се преоткрият една друга. Да стигнат до щастливата развръзка. Не само дългът, който са поели да изпълнят, а и вечерите с Мерил и нейните филмови героини, от които те черпят сили, ги сближават по-силно откогато и да било преди.

ОТЗИВИ
Този роман сгрява сърцето и повдига духа. Удоволствие за любителите на киното и добрата литература.

Circus Review

Дебютният роман на Марч е удоволствие за всички, които обичат киното и създаваната от талантливи писателки литература. Главните героини си имат своите недостатъци, но на тях може да се разчита и не им е останало друго освен да се борят за щастието си в живота и в любовта.
Times Book Review

В този дебютен роман има здрава доза от Мерил Стрийп.
US Today

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …