Начало / България / Поети, писатели, сценаристи ще насърчават студенти в курс по творческо писане

Поети, писатели, сценаристи ще насърчават студенти в курс по творческо писане

Поети, писатели, сценаристи ще насърчават в творческо писане студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ и Нов български университет, съобщиха от пресцентъра на черноморски комплекс „Албена“, който е домакин на курса от днес до 20 юли.

В творческата работилница двайсетината младежи ще следват съветите на поетите Владимир Левчев и Йордан Евтимов. Студентите ще се включат и в практическо обучение по писане на сценарий – под ръководството на главните сценаристи на телевизионния сериал „Седем часа разлика“ Милена Фучеджиева и Любен Дилов-син, посочват в съобщение до медиите организаторите.

Носителят на наградата „ВИК“ Емил Андреев ще сподели опита си в краткия разказ. Людмила Филипова и преподавателят в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ доцент д-р Иван Иванов ще дадат практически съвети на студентите как се пише в най-популярния жанр – романа. Сред лекторите е и главният редактор на списание „Биограф“ Георги Неделчев.

В края на програмата студентите ще премерят сили като пробват перото си по поставена творческа задача, а най-добрият автор ще бъде отличен. Творческата работилница в „Албена“ има амбицията да утвърди ежегодна младежка програма, която да открива нови имена за българската литература.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (нова в класацията) 2. „The Teacher“ …