Начало / България / Поети, писатели, сценаристи ще насърчават студенти в курс по творческо писане

Поети, писатели, сценаристи ще насърчават студенти в курс по творческо писане

Поети, писатели, сценаристи ще насърчават в творческо писане студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ и Нов български университет, съобщиха от пресцентъра на черноморски комплекс „Албена“, който е домакин на курса от днес до 20 юли.

В творческата работилница двайсетината младежи ще следват съветите на поетите Владимир Левчев и Йордан Евтимов. Студентите ще се включат и в практическо обучение по писане на сценарий – под ръководството на главните сценаристи на телевизионния сериал „Седем часа разлика“ Милена Фучеджиева и Любен Дилов-син, посочват в съобщение до медиите организаторите.

Носителят на наградата „ВИК“ Емил Андреев ще сподели опита си в краткия разказ. Людмила Филипова и преподавателят в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ доцент д-р Иван Иванов ще дадат практически съвети на студентите как се пише в най-популярния жанр – романа. Сред лекторите е и главният редактор на списание „Биограф“ Георги Неделчев.

В края на програмата студентите ще премерят сили като пробват перото си по поставена творческа задача, а най-добрият автор ще бъде отличен. Творческата работилница в „Албена“ има амбицията да утвърди ежегодна младежка програма, която да открива нови имена за българската литература.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

241668965_1565499527122804_4938435683639784409_n

Книги за препрочитане наесен

Много слънчеви страници си пожелаваме през новия сезон Всяко годишно време си има хубавите страни …