Начало / Свят / Четенето на книги – забавно, евтино и полезно хоби

Четенето на книги – забавно, евтино и полезно хоби

Четенето на книги е забавно, евтино и полезно хоби. Тази теза защитава текст, публикуван в американския вестник „Крисчън Сайънс Монитър”. Чрез четенето  могат да извлекат много ползи, докато преживяваме положителни емоции.

  • Нека започнем с най-чувствителната тема – тази за парите. Четенето почти не изисква разход на средства. Единственото необходимо нещо е да си набавите книга. Вярно е, че има много скъпи издания, но в същото време местните библиотеки предлагат доста добри книги, които могат да се вземат на заем. Освен това книгите могат да бъдат купувани и втора ръка, което значително сваля цената.
  • Една качествена книга ви осигурява по-дълъг период на положителни емоции. Не свършва бързо, за 2 часа например, като един филм. Освен това, вие можете да избирате колко време да й отделяте. Можете да посветите цял почивен ден на любимите си персонажи, или да се разтоварите за 5-10 минути в обедната почивка. Освен това, има книги по абсолютно всички теми. Няма начин да не намерите четиво, засягащи вашите интереси. Така четенето несъмнено ще бъде положително преживяване.
  • Доказано е, че четенето на книги е ползотворно. То обогатява културата, дава познания, разширява речника. Това ви прави по-добри в социалния елемент от живота. Помага ви да сте компетентни по повече въпроси, предлага възможност за повече теми за разговор. Нещо повече, книгите ви показват най-различни гледни точки. Карат ви да се замислите върху неща, на които не сте обръщали внимание. Също така могат да ви вдъхновят да постигнете целите си и да преодолеете препятствията, пред които живота ви поставя. Това са само част от ползите, които ви носи четенето на книги.
  • Трябва да се отбележи, че ако четенето е сред вашите хобита, за вас е лесно да го практикувате. Книгите са удобни за носене, могат да бъдат сложени във всякакъв багаж. Да не говорим, че вече има малокалибрени издания, които се побират дори в джоб на панталон. Така че, няма пречки пред вас, стига да имате желание да четете.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228217_b

Разрушителната сила на болката

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Свикнали сме да приемаме, че онези, които оцелеят след инцидент, …