Начало / България / „Фитнес за женската душа” разкрива личните истории на 21 жени

„Фитнес за женската душа” разкрива личните истории на 21 жени

Интимните истории на 21 жени, събрани в книгата „Фитнес за женската душа”, са вече на книжния пазар. Автор и съставител е психоложката Събка Дякова-Чехович, която от години води семинар и семинарни групи под същия надслов. Историите в книгата са лични, болезнени, смешни, поучителни, скандални – но най-вече искрени. Като разговор по женски.

 „Да, бих могла да напиша и книга за мъжете. Но колкото и да ги обичам като жена, колкото и като психолог да съм в състояние да разчета кодирания език на техните думи и тяло, и колкото голяма фантазия като писател да имам, аз не мога да съпреживея техния свят, точно защото не съм го изживяла в душата си и чрез тялото си. Мога да разбера мъжкия свят рационално, но не и да го съпреживея емоционално. Той е напълно различен от моя. Аз съм жена. Аз познавам своя женски свят и пиша за него – истински, откровено и директно – за женствеността и тялото ни, за мъжете и бащите ни, за любовта, изневярата и ревността, и за важните житейски уроци, които като по неписано правило получаваме от живота с ритници”, заявява Чехович.

Тя е родена на 06.01.1965 г. в Маджарово, Хасковска област. През 1990 г. завършва инженерна геология в МГУ – София, а през 2005 г. – психология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Има множество квалификации в областта на психологията: базисна психотерапия и психоанализа, корпоративна психология, психотерапевтичен мониторинг, психодрама терапия, групова терапия, Седона метод терапия…
Разведена (щастливо) с двама синове (прекрасни).

„Фитнес за женската душа” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …