Начало / България / „Фитнес за женската душа” разкрива личните истории на 21 жени

„Фитнес за женската душа” разкрива личните истории на 21 жени

Интимните истории на 21 жени, събрани в книгата „Фитнес за женската душа”, са вече на книжния пазар. Автор и съставител е психоложката Събка Дякова-Чехович, която от години води семинар и семинарни групи под същия надслов. Историите в книгата са лични, болезнени, смешни, поучителни, скандални – но най-вече искрени. Като разговор по женски.

 „Да, бих могла да напиша и книга за мъжете. Но колкото и да ги обичам като жена, колкото и като психолог да съм в състояние да разчета кодирания език на техните думи и тяло, и колкото голяма фантазия като писател да имам, аз не мога да съпреживея техния свят, точно защото не съм го изживяла в душата си и чрез тялото си. Мога да разбера мъжкия свят рационално, но не и да го съпреживея емоционално. Той е напълно различен от моя. Аз съм жена. Аз познавам своя женски свят и пиша за него – истински, откровено и директно – за женствеността и тялото ни, за мъжете и бащите ни, за любовта, изневярата и ревността, и за важните житейски уроци, които като по неписано правило получаваме от живота с ритници”, заявява Чехович.

Тя е родена на 06.01.1965 г. в Маджарово, Хасковска област. През 1990 г. завършва инженерна геология в МГУ – София, а през 2005 г. – психология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Има множество квалификации в областта на психологията: базисна психотерапия и психоанализа, корпоративна психология, психотерапевтичен мониторинг, психодрама терапия, групова терапия, Седона метод терапия…
Разведена (щастливо) с двама синове (прекрасни).

„Фитнес за женската душа” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …