Начало / България / Нов роман от майстора на руския криминално-приключенски роман Александър Бушков

Нов роман от майстора на руския криминално-приключенски роман Александър Бушков

Докато Лий Чайлд чака първата си екранизация на големия екран, руският му колега по жанр и перо Александър Бушков вече се опари от филмирането на бестселъра си „Лов на пираня” – невзрачен кинопрочит на разтърсващия му трилър. Затова наложи вето върху следващите екранизации и постоянният му герой Кирил Мазур се подвизава само по страниците на романите на Бушков.  

Новият роман на Бушков – „Бродещото съкровище”, ще излезе на българския книжен пазар в края на юли. В него руският писател праща героя си на секретна операция в американска военна база в Южна Америка, откъдето е взета супермодерна шпионска техника. Но проблемът е как Мазур ще се върне до родните брегове. С австралийски паспорт и трудно запомнящо се име той хуква през джунглата, среща опасни красавици с престъпни намерения, замесва се в местните избори, чиято цел е по-скоро кой ще властва над пътя на наркотиците. Докато накрая случайно съдбата го отвежда на дирите на истинско съкровище – брилянти за милиони долари, които имат и екстра – безценният архив на цял отдел на Гестапо…

„Бродещото съкровище” е горещо лятно четиво, гарнирано с шпионаж и приключения в екзотични страни. Но най-любопитното е, че зад този увлекателен сюжет има реални факти от руски секретни операции, а в образа на страната в Латинска Америка се оглеждат няколко реално съществуващи държави от региона.

Книги от Александър Бушков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

drag1

Огнедишащи книги за радост на най-малките

Всяко дете ще се зарадва, ако от корицата го гледа… дракон Почти митичните създания се …