Начало / България / Нов роман от майстора на руския криминално-приключенски роман Александър Бушков

Нов роман от майстора на руския криминално-приключенски роман Александър Бушков

Докато Лий Чайлд чака първата си екранизация на големия екран, руският му колега по жанр и перо Александър Бушков вече се опари от филмирането на бестселъра си „Лов на пираня” – невзрачен кинопрочит на разтърсващия му трилър. Затова наложи вето върху следващите екранизации и постоянният му герой Кирил Мазур се подвизава само по страниците на романите на Бушков.  

Новият роман на Бушков – „Бродещото съкровище”, ще излезе на българския книжен пазар в края на юли. В него руският писател праща героя си на секретна операция в американска военна база в Южна Америка, откъдето е взета супермодерна шпионска техника. Но проблемът е как Мазур ще се върне до родните брегове. С австралийски паспорт и трудно запомнящо се име той хуква през джунглата, среща опасни красавици с престъпни намерения, замесва се в местните избори, чиято цел е по-скоро кой ще властва над пътя на наркотиците. Докато накрая случайно съдбата го отвежда на дирите на истинско съкровище – брилянти за милиони долари, които имат и екстра – безценният архив на цял отдел на Гестапо…

„Бродещото съкровище” е горещо лятно четиво, гарнирано с шпионаж и приключения в екзотични страни. Но най-любопитното е, че зад този увлекателен сюжет има реални факти от руски секретни операции, а в образа на страната в Латинска Америка се оглеждат няколко реално съществуващи държави от региона.

Книги от Александър Бушков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

icons8-team-sBbm92cRIQo-unsplash

Как работи Биткойн?

Разглеждайки какво представлява криптовалута с нейния блокчейн, ще се потопим в сравнения на биткойн с …